Премиерът и квесторите на КТБ в словесен двубой

Премиерът Бойко Борисов и квесторите на КТБ влязоха в задочен словесен двубой.
„Обикновено когато някой излезе с позиция срещу мен, след това горчиво съжалява. Не за друго, а защото аз не говоря празни приказки... За 15 г. няма някой, който да е написал позиция срещу мен, и да не е отишъл в затвор или поне да не е бил арестуван. Това показва практиката.”

С тези думи министър-председателят отвърна на квесторите на Корпоративна търговска банка (КТБ) Станислав Лютов и Елена Костадинчев. Двамата излязоха с позиция заради думи на Борисов от четвъртък. Той каза, че квесторите са преправяли договори за депозити с преференциални условия и са освобождавали обезпечения.

Лютов и Костадинчев са поискали експертна външна оценка на действията им в КТБ. Целта е да се докаже, че са работили законосъобразно, предаде БНР.
Квесторите посочват, че изплащането на гарантираните депозити от КТБ е ставало по закон и според указанията на надзорните институции. Затова те определят като „невъзможни“ самоволните действия, които им се приписват, и изразяват „крайно недоумение от необоснованите обвинения“. Свършеното от тях било описано в заключителния им доклад. Той е изпратен на БНБ, на финансовия министър Владислав Горанов, на зам. главния прокурор и в парламента.

„Нека да си пишат колкото искат позиции. Аз не съм обидил никого. Казал съм, че според мен най-малкото това не е честно. А и съм убеден, че не е и законно, и правилно.”, каза още Борисов. Той обяви, че очаква в понеделник прокурорите да обявят дали действията на квесторите в банката са били законни. 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Бизнес