Моу: Имаш Меси, ставаш шампион

Жозе Моуриньо заговори за Лионел Меси и от устата му излязоха рядко чувани от Специалния комплименти.

„Той прави разликата - каза Моу на въпрос дали тактиката на Луис Енрике е променила „Барселона“. - Разликата е Меси. С отбора на Гуардиола Лео спечели Шампионската лига, вероятно ще го направи и с този на Енрике. Би го направил и в „Челси“, и в „Манчестър Сити“, и в „Арсенал“... Той е на друго ниво. Всеки тим с него става шампионски. С „Интер“ го спряхме и в двата мача, но това не значи, че има рецепта.“

Моуриньо наговори куп красиви думи и за Стивън Джерард, когото днес ще срещне за последен пък като съперник в „Челси“ - „Ливърпул“. „Той е голямата ми слабост извън моите играчи - каза Специалния. - Исках го в „Челси“, в „Реал“, в „Интер“. Но се радвам, че си остана там, където принадлежи. Джерард е шампион и аз ще го изпратя по шампионски, ако трябва с шпалир. Ние сме шампиони и разбирам, че ще ни направят шпалир преди мача. „Ливърпул“ е гигантски клуб и това показва, че аз и играчите ми сме заслужили уважението му. Но и Джерард заслужава такова изпращане.“

Същевременно „Бърнли“ отпадна от Висшата лига, въпреки че спечели с 1:0 гостуването на „Хъл“. Тимът е с 29 точки, а спасителният бряг е чак на кота 36, при два оставащи мача.

Загубата остави „Хъл“ в зоната на изпадащите с 34 т., а „Куинс Парк“ с 27 се надява вече само на чудо - три победи до края и нито точка за „Нюкасъл“ и „Хъл“.

„Нюкасъл“ взе 1:1 у дома срещу „Уест Бромич“ след 8 поредни загуби. И с 36 точки ще трепери точно над чертата.

В жестоката битка за оцеляване „Астън Вила“ победи у дома „Уест Хем“ и събра 38 точки, а „Съндърланд“ след 2:0 на терена на „Евертън“ има 36.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят