Близо 2 месеца след откриването на детето в куфара: Труп без глава край Пасарел (обзор)

Нов човешки труп извадиха водолази от язовира край Пасарел. Зловещата находка станала към 16 ч в петък, когато криминалисти търсели допълнителни улики по случая с убитото 5-годишно дете Никита Леонтиев. По същото време в София бе повдигнато обвинение на руснака Герман Костин, че е удушил момченцето.

Тялото било намерено във водата под въжения пешеходен мост, от който се предполага, че през февруари убиецът е изхвърлил куфара с детето.

Трупът бил полуразложен и без глава. При първоначалния оглед криминалистите не успели да определят дори пола на мъртвеца. Виждало се само, че той е с анцуг и и черни маратонки, твърдят двама жители на Пасарел, извикани като поемни лица при изваждането на човешките останки.

Аутопсията е насрочена за понеделник и дотогава тялото ще остане в трупен чувал, казаха от Съдебна медицина. Засега не е определен полът на мъртвеца, тъй като липсва тазът. Останките били само от горната част на тялото. От тях засега не ставало ясно дали човекът е жертва на насилие.

Според местни хора в дните преди 1 май е имало изпускане на вода от язовир “Искър” и течението е било силно. Затова те смятат, че е възможно тялото да е довлечено до Пасарел от друг район нагоре по реката.

Засега криминалистите не приемат версията, че вторият труп има връзка с убийството на малкия Никита. Според съдебни медици 2 месеца е изключително дълъг срок за престояване на тяло на дъното на река или водоем. С времето в мъртвата плът се образуват газове, от които тя изплува на повърхността, дори към нея да са завързани тежести, или да се е закачила за дъното.

Разследващите продължават да търсят доказателства срещу Костин за убийството на Анна Леонтиева - майката на Никита. До момента те не са достатъчно, за да му бъде повдигнато обвинение и за това престъпление. 

Хроника

Тялото на 5-годишния Никита бе открито в куфар на 20 март край Пасарел.

Детето е било убито между 8 и 10 февруари, сочи обвинението на Герман Костин.

Разчлененият труп на Анна Леонтиева бе намерен на 2 март край Приморско.

В понеделник Софийският градски съд ще решава дали да остави Герман Костин в ареста.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право