Красен Кралев: До края на годината ще има 10 милионера от тотото

Поне 10 души ще бъдат щастливците до края на 2015 г., които ще станат милионери благодарение на реформите в Българския спортен тотализатор и така ще бъде занапред. Това обяви пред bTV министърът на спорта Красен Кралев.

Българският спорт се издържа изцяло от Българския спортен тотализатор, подчерта Кралев и заяви, че когато е влязъл в министерството е установил, че нещата са поизостанали, докато частниците са напреднали. Това е наложило спешни промени в тотото.

Той обясни, че се предвиждат по-атрактивни игри. Освен това колкото повече са приходите, събрани от съответния град, толкова повече ще са инвестициите на министерството в общините за масов спорт, обясни министърът.

Според изпълнителния директор на Българския спортен тотализатор Дамян Дамянов промяната, която ще се приеме най-трудно е това, че спечеленият джакпот вече няма да се дава накуп, а на части.

„Трудно ще свикнат нашите играчи, защото са свикнали да вземат парите на куп, но разсроченото плащане ще е по-добре за тях – те ще получат веднага сериозна сума – 500 000 лв., и всеки месец ще могат да получават по 30 000 лв.”, обясни той.

„Хората не са подготвени за получаването на огромни суми”, допълни Дамянов.

Министър Кралев коментира, че България е пропуснала 25 години много неща и най-вече работата с децата. Затова постепенно е започнала реформа, за да се насочат усилията и вниманието към децата и спортната инфраструктура.

„Няма да стане бързо, защото в много от училищата няма физкултурни салони, например”, посочи той, но допълни, че началото е поставено.

Вижте целия разговор във видеото:

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини