БСП избира измежду 30 кандидата си за кмет на София

Родните депутати Жельо Бойчев, Георги Кадиев и Кирил Добрев, идеологът на Движение Модерна България Борислав Цеков и неуспелият кандидат за европарламента Петър Курумбашев - това са само част от номинираните за кандидат на БСП за кмет на София, научи "Труд". Най-харесвани са депутатката Корнелия Нинова, бившият кмет на Благоевград Костадин Паскалев и шефът на социалистите в столица Калоян Паргов, но те едва ли ще се включат в надпреварата. Според запознати червените искали се опитвали да убедят Паскалев, тъй като Нинова не била склонна да се кандидатира.

Засега номинираните за червен кандидат за кмет на столицата са около 30, но това е неофициална бройка, тъй като районните конференции тепърва предстоят.

"Кандидатът на БСП за кмет на София трябва да е боец", коментират от "Леге" 10.

Неговото име ще стане ясно през лятото, като се очаква да бъде обявено за традиционния събор на Бузлуджа. Тогава на емблематичната за БСП поляна се предвижда да се качат и кандидатите за градоначалници на други общини.

В момента БСП оценява сегашните си кметове, за да прецени дали да ги издигне за следващ мандат. Основните критерии са дали са прокарвали социалните политики и дали са зависими от корпоративни интереси.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика