Гинка Върбакова, която купи активите на ЧЕЗ: Нашите намерения са за отговорно отношение към милионите клиенти

Трите момичета, държани затворени в „Люлин”, никога не са ходили на училище

МВР предупреди: Не преминавайте през Дунав мост-2 утре

Наказания в пловдивската Спешна помощ заради отказана помощ на 2-годишно дете

Заместник-кметът по култура и хуманитарни дейности Христина Шопова откри семинар на тема “Изкуството в променяща се Европа – време и граници“

Меркел обеща на Гърция помощ при военна агресия от Турция

Апелативният съд потвърди оправдателната присъда на Алексей Петров за пране на пари

България е партньор по 8 стратегически проекта

Индустриална зона „Загоре” в Стара Загора ще бъде първата в България от модерен тип

Чарли Шийн продава имението си в Лос Анджелис

България и Сърбия подписаха три меморандума за транспорта и социалната политика

Задържаха под стража дилър, заловен в казино

“Изворите” с трите моми в Котел – сред първенците в онлайн фотоконкурс

190 варненчета станали жертви на престъпления за година

Миков: С промени в Конституцията се цели нов състав на ВСС

БСП не участва в гласуването на декларацията на НС срещу фашизма, защото той много нахално се опита да подмени историческата истина. Това каза председателят на БСП Михаил Миков пред БНР.

„Ние искахме все пак, макар и балансирано, да потърсим опит за обективен прочит на историята, включително и за приноса на България във войната срещу фашизма, включително и за приноса на българските антифашисти, който се признават. Видяхте вчера и на Червения площад прозвуча благодарността към тях. Такава благодарност към българските антифашисти е звучала в годините на войната и в английския парламент. В същото време българският парламент не намира сили в себе си да каже една добра дума за тези, които са били действителния втори фронт срещу хитлеристите. Това е комплекс от историята, страх от историята, страх да не би случайно историята да се превърне в актуално политическо оръжие, което мисля, че е несериозно и излъчва сериозна политическа комплексарщина”, добави той.

Миков коментира и вчерашните прояви в Русия по повод Деня на победата. „Руският войник и руският офицер вчера отбелязваше паметта на жертвите от войната, на тези безименни войници, които са оставили костите си по цяла Европа, за да има свободна и обединена Европа. Военните паради по принцип са демонстрация на състояние на въоръжените сили и очевидно състоянието на руските въоръжени сили е добро”, каза още лидерът на социалистите.

По повод на законопроекта, който е внесен в НС, засягащ престъпленията, извършени от властта по време на комунистическия режим, Миков коментира: „Такъв закон има приет в края на мандата на правителството на Иван Костов. След това Костов загуби изборите с много тежък резултат, т.е. народът им даде оценка за този закон. Доколкото разбирам вносителят сега е същият – Методи Андреев. Няма никакъв юридически смисъл този закон”.

„Ще е добре мнозинството, най-сетне, да подпише и внесе в НС своя законопроект. Интересното при това говорене за конституционна промяна е, че за първи път няма внесен проект, а преди това са прави някакъв дълъг разговор, в който се чуват най-различни мнения. Промяната има една цел – промяна на Висшия съдебен съвет (ВСС), който всъщност в парламентарното му измерение беше избран от ГЕРБ. Очевидно е, че трябва да има и едно признание след оценките, които се хвърлят, за предишните големи думи и обещанията при избор на ВСС”, каза още Миков, който е категоричен, че трябва да се премине към прогресивно облагане на доходите.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.