Осем са загиналите при престрелките в Куманово

Броят на загиналите полицаи при престрелките в Куманово достигна осем души, предаде македонската телевизия Телма, цитирана от "Фокус".

При вчерашните сражения загинаха петима полицаи. Тази сутрин бил убит още един, а през нощта е починал още един от ранените. При разчистването на терена днес полицаите са открили още един техен колега, който най-вероятно е загинал от експлозия. В болницата в Скопие днес са били закарани още няколко ранени полицаи. Броят на тежко ранените все още не е ясен.

Същевременно президентът на Македония Георге Иванов насрочи заседание на Съвета за сигурност, съобщиха от кабинета на държавния глава. В съобщение, разпространено до медиите, се казва, че заседанието ще се проведе в разширен състав, а в него ще участват председателя на парламента, премиера, министрите на външните, вътрешните работи и на отбраната, както и трима члена на Съвета.

Иванов също така призовава и лидера на опозиционния Социалдемократически съюз на Македония (СДСМ), както и лидерите на управляващата и опозиционната албанска партия ДСИ и ДПА – Али Ахмети и Мендух Тачи да вземат участие в заседанието. Заседанието е насрочено за 17 часа.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Свят