Студенти плашат с протести заради липсата на топла вода

Няколко столични квартала останаха без топлоподаване, заради ремонт на тръби, който ще продължи повече от две седмици. Сред потърпевшите са и живеещите на общежитие в Студентски град. От там ни сигнализираха, че нямат друг вариант за справяне с проблема и са готови да излязат на протест.

От чешмата на Димитър, който е първокурсник, вече трети ден тече само ледена вода. Така ще е до 20-ти май. В общежитията бойлер няма. „Къпането ще е или със студена вода или в някой приятел, който не е в Студентски град”, заяви Димитър.

„Не може в европейска столица в 5 квартала да няма топла вода за половин месец, абсурдно е”, коментира Мария Маринова, която също живее в Студентски град.

„Необходимо е да направим тези ремонти колкото може по-бързо. Ако се случи голяма авария през зимата, тогава студентите ще останат не само без топла вода, но и на студено”, коментира Елизабет Павлова от „Топлофикация София”.

За част от другите засегнати квартали е осигурено временно топлоподаване от други места. „Случаят със Студентски град е такъв, че ние нямаме техническа възможност да подаваме топла вода от друг източник”, обясни Павлова.

Студентите са готови да излязат на протест за правото си на топла вода. „Аз си изкарвам прехраната с гласа си и не мога да си позволя да си влоша здравето и да не мога да ходя на работа”, коментира Мария Маринова. Димитър също би подкрепил евентуален протест. Неудобството, което има преди първата сесия в живота си, го кара да се съмнява дали да остане в общежитието и следващата година.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини