Поддръжката на оградата по границата ще става без обществени поръчки, реши парламентът

АПИ: 440 снегорина чистят републиканската пътна мрежа Затворени за тирове са участъци от магистралите Тракия и Хемус

Идва краят на такситата Автономни коли като Renault EZ-GO ще изпълняват таксиметрови услуги

Разкриват ЕГН-то ни за броени минути, само с името и рождената дата

Столична община: Продължава снегопочистването в София

Софийският участък на магистрала “Тракия” е затворен за камиони

Жельо Бойчев: Гинка Върбакова ще бъде поканена отново в Народното събрание

Емил Караниколов: 131 са проблемните язовири в страната Парите за ЧЕЗ не са проверени, защото реално плащане все още няма, обясни министърът на икономиката

Магистрала “Люлин” в посока София е затворена за снегопочистване

Ограничено e движението на камиони над 12 тона през Предела Ограничено е движението и по други планински пътища

Можем да разберем, но едва ли и да оправдаем Престъпленията се преназовават в „непрестъпления“, слабостта в сила и обратното

Как се различава близначка?

Шефът на „Пирогов”: Не съм съкращавал хора, скоро ще има видимо увеличение на заплатите

20-годишно момиче е пребито в Студентски град Искали да го ограбят

22 март е Световниятден на водата

Премиерът Борисов: Македония ни е много скъпа и важна. Раздорите там доведоха до жертви

Македония ни е много скъпа и важна. Това каза пред журналисти министър-председателят Бойко Борисов във връзка със ситуацията в Куманово, съобщи „Фокус”. „Бог да ги прости убитите полицаи. Още веднъж разбирате колко е важно да има политическа стабилност. От раздорите и проблемите в Македония се стигна до тези жертви. България е свикнала – от едната страна е Украйна, Крим, от другата Косово, Сърбия, разпаднала се Югославия”, обясни Борисов, който бе на откриването на реставрирания Гигинския манастир „Св.св. безсребреници и чудотворци Козма и Дамян Асийски”.

„Македония ни е много скъпа и важна. Службите ежечасно докладват за ситуацията. Сега е по-спокойно. Изразихме позицията през Министерството на външните работи. Надявам се да се вземат в ръце и да си отрегулират държавата. Дал съм пример какво се прави, ако има недоверие поради една или друга причина, или вмешателство в едно правителство, след това народът сам си връща доверието”, каза още министър-председателят.

“В сектор „Сигурност” в парламента за първи път са предложени закони, които 25 години не са правени. Цели служби стояха без закони, така че реформата в сектор „Сигурност” може да се каже, че е завършена. Пенсионната реформа е пипана козметично на няколко пъти. Сега това, което предлагаме е до 2048 година да имаме пенсионна реформа. Затова внимателно със синдикати, работодатели, министри пипаме всеки един детайл, за да можем като я предложим, българите да знаят, че ще имат гарантирани пенсии в следващите години”, заяви Борисов.

Във връзка със здравната реформа, премиерът коментира, че министър Петър Москов прави нещо, което 25 години не е направено. „Трябва да се прави внимателно. В образованието също”, добави Бойко Борисов.

“Най-голямата реформа, случила се в България, това е инфраструктурата и строителството, която мога спокойно да кажа, че си я движа аз с моите министри. Тя е видна за всички хора. Сега ще се качат и ще си отидат с колите. Попитайте владиците и поповете – от 30-та година църквата е срината. Сега сме следващия век – близо 80-90 години. Духовността е изключително важна. Пътят е материалното, духовността и тази красота водят хората”, посочи Борисов.

„И от мен да знаете – не гледайте телевизия, не слушайте радио, не четете интервюта и въобще не може да ви ядоса никой. С такова ведро настроение съм, а сега ме питате кой какво казал – не съм го слушал и не ме интересува. Въобще не ми трябвате медиите – нали виждате как си ме посрещат хората. Социологията я виждате”, допълни той.

“Ако не беше лошият експеримент „Орешарски” и правителство на БСП, ДПС и АТАКА, държавата щеше да е вече три пъти по-напред. Всичко това щеше да се е случило. Сега вече щяхме да строим по автомагистрала „Хемус” до Велико Търново”, добави Борисов.

“Две важни неща искат синдикатите и мисля, че можем да се съобразим, останалото е много добро. Това, което се е случило ще го кажа в сряда в 12.00 часа, когато имам среща на Тристранката. Синдикатите и Румяна Бъчварова казаха своите идеи. Считам, че е една много добра реформа”, обясни Борисов.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.