„Байерн“ задейства операция „Клоп“

„Байерн“ задейства операция по привличането на Юрген Клоп. Треньорът напуска „Борусия“ (Дортмунд) в края на сезона и може да се нареди на дългата опашка от „жълто-черни“ звезди, привлечени от гранда.

Критиката срещу Пеп Гуардиола е унищожителна и идва от вси страни. „Той изпусна съблекалнята, отборът няма стабилност и изложи Германия – каза легендата на „Байерн“ Лотар Матеус. - Футболистите повече не вярват на своя треньор.“
„Отборът загуби не само психическата си, но и физическата си мощ – добави друг великан от историята на клуба Томас Хелмер. - Боли ме да гледам на какво заприлича страхотният защитник Данте.“

„Байерн“ влезе в ужасяваща серия от четири поредни загуби – отпадане от купата от „Борусия“ с дузпи, 0:2 от „Байер“, 0:3 „Барселона“ и 0:1 от „Аугсбург“. Последният гол е на Роберт Левандовски от първия двубой в серията.

След 0:1 от „Аугсбург“ Гуардиола отново отказа да каже дали ще продължи договора си с „Байерн“. „Когато всички сме във ваканция, ще седнем на халба бира и ще говорим“, тросна се Пеп.

Телевизионният канал „Бе Ин Спортс“ обяви, че Гуардиола още преди два месеца е подписал предварителен договор с „Манчестър Сити“ и затова мотае „Байерн“. А бившият немски национал Дитмар Хаман, блестял някога при баварците, „Ливърпул“ и „Сити“, коментира: „Имам информация, че Гуардиола е в много напреднали преговори и е много вероятно още в следващия сезон да поеме „Сити“.“

При раздяла с Гуардиола, която явно вече е съвсем близо, шефовете на „Байерн“ ще се насочат дирекно към Клоп. За седем години младият специалист вдигна на крака „Борусия“, изведе го до две титли и до финал в Шампионската лига. Интерес към Клоп вече три лета има от всички големи клубове, които си търсят треньор.
В същото време „Байерн“ почете 70-ия юбилей на последния си изключителен треньор Юп Хайнкес, но го вгорчи със загубата от „Аугсбург“. „В най-тежките ми месеци от живота Юп винаги е седял като скала до мен“, каза бившият президент на баварците Ули Хьонес, който сега е в затвора. За 50 години като футболист и треньор Хайнкес спечели Мондиал 1974, вдигна Шампионската лига с „Реал“ и „Байерн“. А преди два сезона с баварците взе титла и купа на Германия, както и триумфира в Шампионската лига.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят