ЦСКА е №3 за антирекорд

ЦСКА излезе на трето място в черна ранглиста на отборите в „А“ група, които най-дълго не са отбелязали гол. С 0:0 срещу „Лудогорец“ падналият гранд „задмина“ адашите „Торпедо“ от Русе и Плевен, които са били „нулеви“ в девет срещи през 1951 година. Първото място в ранглистата е окупирал „Раковски“ (Русе) – 19 двубоя през сезон 1996/97. А ЦСКА има всички шансове да излезе втори. 11 мача без гол е постигнал „Спартак“ (Вн) през сезон 2004/05.

ЦСКА в момента е серия от десет мача без победа. Последният успех и гол е от 13 декември – 3:1 над „Черно море“, когато „червените“ бяха лидер в „А“ група. Досега най-дългата подобна серия без успех датираше от сезон 1966/67 – седем двубоя.

ЦСКА не победи „Лудогорец“ и с четвърти треньор в „А“ група. Преди Любо Пенев не успяха Димитър Пенев, Милен Радуканов и Стойчо Младенов. „Червените“ имаха повече положения, включително фрапантен пропуск на Стефан Николич.

Но ЦСКА ще бъде наказан от БФС заради фамозна пиротехническа атракция на феновете в началото на второто полувреме, спряла мача за няколко минути. Освен това към терена летяха бутилки и дори мобилен телефон. А на една ограда бе направен опит за обида към „Лудогорец“ - буквата „Л“ бе изписана... с кренвирши. Най-вероятно санкцията на ЦСКА ще е само глоба.

Владислав Стоянов, футболист №1 за 2014 г. и вратар на „Лудогорец“, бе уловен от камерите как припява заедно с агитката на ЦСКА един от любимите химни. Стражът чу и освирквания към себе си. „Да подкрепят своя отбор, а не да псуват – рече Стоянов. - Юноша съм на ЦСКА и не крия симпатиите си. Настръхваш от тази атмосфера. Поклон пред тях.“

Любо Пенев: Не пипайте феновете!

„Публиката ни е е перфектна – отсече Любо Пенев, треньорът на ЦСКА. - Хареса ми хореографията. На който не му харесва, да не идва на стадиона. Да не пипат публиката ни. Играхме по-добре. Лига Европа е целта, която преследваме. Надиграхме противника. Липсва ни само голът. Без да вкараме, няма как да победим. Не коментирам контузиите, знаете на какъв етап дойдох.“

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ