Най-малко 5 са жертвите на престрелката в Швейцария

Минимум пет души са загинали при стрелбата в северната част на Швейцария, съобщи вестник Tagesanzeiger с позоваване на очевидци.

Инцидентът станал през нощта срещу неделя в кантона Арагау в комуната Вюренлинген. Според информация на полицията жертвите са няколко души. Сред тях няма деца. Обстоятелствата около инцидента и възможните мотиви за стрелбата.

Очевидци са съобщили за вестника, че сред загиналите са съпружеска двойка и техния син, а също и синът на съседите им. По предварителна информация стрелецът също е сред убитите.

Очаква се полицията да съобщи точния брой на убитите при стрелбата на брифинг.

Според представителя на кантоналната полиция на Аргау Бернард Глазер авторът на стрелбата вероятно е сред жертвите. Полицията била уведомена за изстрелите от съседи. При пристигането си полицаите намерили няколко трупа в сградата и извън нея. Лекарите от бърза помощ само констатирали смъртта на убитите.

Вюренлинген е немскоговорящ град с около 4000 души население и е на около 30 км от Цюрих.

През 1985 г. във Вюренлинген бе извършено друго тежко престъпление, предава АФП. Брокер на недвижими имоти уби любовника на приятелката си, както и две проститутки. Престъплението бе извършено на стотина метра от мястото на снощното.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Свят