Официално: Спецакцията в Куманово приключи с 8 убити спецполицаи

Антитерористичната операция в македонския град Куманово приключи с 8 убити спецполицаи и 37 ранени, съобщи специалният пратеник на bTV. На извънредна пресконференция от вътрешното министерство на западната ни съседка посочиха, че няма данни за пострадали цивилни.

От вчера сутринта в кв.”Диво селище” се стреля, като официалната информация е, че барети са нападнали група влезли в Косово екстремисти, които планирали атентати в Скопие. Завързалата се престрелка продължи денонощие и заради нея стотици хора бяха евакуирани.

Според изнесената днес информация, лидерите на терористичната група са от албански произход, като някои от бойците са били с униформи на Националната освободителна армия, действала на македонска територия в началото на века.

Към момента все още има засилено полицейско присъствие в Куманово. Извършват се огледи, но като цяло обстановката е по-спокойна, гражданите се придвижват по-спокойно.

Макар тежките бронирани машини на силите за сигурност да се изнасят с влекачи, все още има хора, които напускат домовете си.

По-късно през деня се очаква пресконференция на премиера Никола Груевски. Той е обвиняван, че е платил на радикали да извършат нападението, за да бъде отвлечено общественото внимание от корупционните скандали и антиправителствените протести.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Свят