Розберг би Хамилтън в Испания

Германецът Нико Розберг с Мерцедес спечели Гран При на Испания във Формула 1, пети старт в надпреварата в най-авторитетния моторен спорт. Това беше и първа победа за сезона на пилота.

Първи на старта застана Нико Розберг. След него на стартовата решетка започнаха Хамилтън и Фетел.

Още на старта Фетел с Ферари успя да изпревари британския пилот и зае второто място.

До 14-ата обиколка Хамилтън дишаше във врата на Фетел, но след като влезе в бокса механиците го забавиха и това се отрази на представянето на британеца в надпреварата. Фетел също влезе в бокса, но след като му бяха сменени гумите успя да излезе отново пред Хамилтън.

В 20-ата обиколка на надпреварата начело застана Розберг, пред Фетел и Хамилтън, а разликата между втория и третия варираше около секунда, но Хамилтън упорито преследваше опонента си, скъсявайки разликата на под 0,331 секунди.

Надпреварата вървеше по план за лидера Розберг, който поддържаше разликата с втория на почти 5 секунди, а в 28-ата обиколка Алонсо с Макларън напусна битката след проблеми с болида.

В крайна сметка Розберг удържа първото място, втори се нареди Хамилтън с изоставане от 17,5 сек, трети е Фетел с изоставане от 45,3 сек, четвъртото място беше задържано от Ботас, а пети се нареди Кими Райконен с Ферари.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт