Утре решават за ареста на Герман Костин

Прокуратурата ще поиска утре от Софийския градски съд постоянно задържане под стража за 51-годишния руснак Герман Костин. Той бе арестуван в петък за убийството на 5-годишния Никита Леонтиев.

Трупът на малкия Никита изплува в зелен куфар по поречието на река Искър край софийското село Пасарел на 20 март. От разследването стана ясно, че Никита е син на рускинята Анна Леонтиева. Тя самата бе намерена убита и разкъсана от диви животни край Приморско на 4 март.

Костин бил уличен от ДНК следа върху кърпата, с която трупът на Никита е бил увит в куфара. Анализът посочил 100% съвпадение. Разследващите намерили и записи от видеокамери на агенция “Пътна инфраструктура”, които доказвали вината му. Костин бил засечен с автомобила си от 13 ч на 8 февруари до 6,20 ч на 10 февруари в района на убийството на Никита. Предполага се, че в този интервал от време момченцето е било убито. Не е ясен мотивът на убиеца.

Костин не признал вина и отказал да даде обяснения. “Невинен съм! Невинен съм”, повтарял той пред разследващите. От прокуратурата смятат, че е имал помагачи, но те са неизвестни засега.

Криминалистите не разполагат с доказателства, че руснакът е замесен и в убийството на Анна. Той бил неин съдружник във фирма за недвижими имоти. За първи път името му се появи в публичното пространство във видеовръзка от Кипър в “Шоуто на Слави”. Тогава той заяви, че не е замесен в кръвопролитията и че се запознал с Анна в София покрай лечение на Никита, който страдал изкривяване на краката.

Аутопсия
Патоанатоми ще се произнасят до 24 часа за трупа, намерен в язовира край Пасарел. Той бил полуразложен и без глава. Липсвал и тазът. Криминалистите открили по части от него анцуг и черни маратонки. Останките бяха извадени в петък покрай разследването за убийството на 5-годишния Никита.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право