Утре - идват облаци и интензивни краткотрайни дъждове

През следващото денонощие над по-голямата част от страната ще се развива купесто-дъждовна облачност, атмосферното налягане ще е по-високо от средното за май и през деня слабо ще се повиши, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към Българска академия на науките (БАН) за "Фокус".

Главно в Западна и Централна България ще има интензивни краткотрайни валежи от дъжд, придружени от гръмотевици и временно усилване на вятъра. На отделни места са възможни градушки. Ще духа слаб до умерен предимно северен вятър. Минималните температури ще са между 8° и 13°, а максималните ще са между 16° и 21°. По Черноморието облачността ще е променлива и валежи са малко вероятни. Ще духа слаб до умерен вятър от север-североизток. Максималните температури ще са 19-21°. Температура на морската вода 14-17°. Вълнение на морето 1-2 бала.

Над планините от Западна и Централна България ще се развива купеста облачност и на много места ще превали и прегърми, над 2200 м валежът ще е от сняг. Ще духа умерен и временно силен вятър от север-североизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 8°, на 2000 метра - около 3°.

През следващите дни ще има повече слънце и ще бъде по-топло. В часовете около и след обяд ще се развива купеста облачност и във вторник на отделни места ще превали краткотраен дъжд. В четвъртък ще бъде предимно слънчево, вятърът ще се ориентират юг-югозапад и температурите ще се повишат още.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Времето