Сензационният новак „Борнемут“ иска - Бербатов да стане „черешка“

На 34 години Димитър Бербатов може отново да се завърне в английския футбол. Сензационно влезлият във Висшата лига новак „Борнемут“ ще се опита да привлече българската звезда, пише вестник „Сънди експрес“. Бербатов ще бъде свободен агент в края на месеца, след като явно договорът му с „Монако“ няма да бъде продължен. Все по-често нападателят е резерва и дори остава извън групата.
Ако Бербатов стане „черешка“ (б.а. - прякорът на „Борнемут“), то сигурно ще трябва да намали финансовите си претенции. Мениджърът Еди Хауи каза, че клубът няма да прави безумно скъпи трансфери по случай дебюта си в елита на английския футбол. Въпреки това „Борнемут“ би се съгласил да осигури около 100 000 лири на седмица за Бербатов.

Голмайсторът дойде на Острова с екипа на „Тотнъм“ през 2006 г. А след три страхотни сезона премина срещу 30,75 милиона лири в „Манчестър Юнайтед“. С екипа на „червените дяволи“ Бербатов стана голмайстор №1 на Висшата лига през 2011-а. Общо в английския елит българинът има 94 гола включително 19 с последния си тим „Фулъм“ в Англия.

В момента създаденият през 1899 г. „Борнемут“ е тим, в който почти всички футболисти са британци. Има един легионер от ЮАР и по двама от Франция и Ейре. През 2008 година клубът бе обявен във фалит и спасен благодарение на дарения на феновете си.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят