Биха дузпата на „Реал“

Луд, луд мач „Реал“ (Мадрид) - „Валенсия“ 2:2 на 99,99% прати титлата в „Барселона“. До края в Испания остават два кръга, а каталунският клуб води вече с 4 т. пред „кралете“.

„Барса“ мина с 2:0 през „Реал Сосиедад“ на „Камп ноу“, гостува на „Атлетико“ в неделя, а на 23-ти приема „Ла Коруня“. „Реал“ играе с „Еспаньол“ навън, а после посреща „Хетафе“. И двата кръга са в един ден и час.

В събота вечерта „Барса“ мачкаше здраво баските, но откри чак в 51-вата минута чрез Неймар. Педро (85) удвои с атрактивна задна ножица.

Десет минути по-късно започна мачът, в който „Реал“ се провали, но както само великите се провалят. „Белите“ показаха огромен дух, класа, гордост. И то при отсъствието на контузените Карим Бензема и Лука Модрич, а Тони Кроос напусна с травма още в 25-ата мин. „Валенсия“ е 4-ти в класирането и пак игра отлично, но се спаси с късмет и великолепен вратар.

Гостите поведоха на „Бернабеу“ с голове на Пако Алкасер (19) и Хави Фуего (26). До почивката „Реал“ три пъти улучи греди. В добавеното време на първата част Диего Алвеш спаси дузпа на Кристиано Роналдо за втори път след 2010-а, когато играеше в „Алмерия“. Бразилецът е отразил 19 удара от 11-те метра от общо 40 бити за 8 г. в Испания за всички турнири. Един шут е вън, а друг - в гредата. Така че стават 19 успешни намеси от 38 точни удара от бялата точка - 50%. Само в първенството вратарят е спасил 16 дузпи от 37. Алвеш вече е номер 1 по показателя в историята на Примера дивисион заедно с Андони Субисарета. Баскът също е отразил 16 шута от 11 метра, но от 102 изпълнени. Диего има 4 сезона в „Алмерия“ и 4 във „Валенсия“, а е на 29 г.

„Реал“ изравни чрез Пепе (56) и Иско (84). Цял мач „балетът“ напираше устремно, включително в последните секунди, но пропускаше ударно. „Кралете“ отправиха 10 удара в рамката на вратата (трите греди не се броят) срещу 4 на съперника. Диего Алвеш се намеси 18 пъти в мача, като спаси поне два гола, срещу 8 на колегата му Икер Касияс.

„Бялата“ легенда обра много освирквания и не само от част от трибуните, а от мнозинството. Стигна се до дюдюкания при всяко негово докосване на топката. Вратарят не издържа и каза: „Добре, цунете ме отзад“, разшифровано от четци по устни.

Накратко

„Не са прави да освиркват Икер Касияс - реагира големият тенисист Рафаел Надал, фен на „Реал“. - През първото полувреме „Валенсия“ два пъти застраши вратата и вкара два гола...“

„Ще бъде по-добре, ако започнат да подават на Гарет Бейл - заяви агентът му Джонатан Барнет. - Тогава ще се превърне в по-добър футболист.“

„Вярвам, че ще бъда готов за реванша с „Ювентус“, заяви контузеният Тони Кроос. Той обаче има проблем с бедрото и участието му не е сигурно.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят