Метрото оскъпи пътуването

Пускането на метрото до Бизнес парка прекрои транспортната схема на един от най-големите квартали в София. От събота автобусите във и от “Младост” са с нови, в някои случаи съкратени маршрути, заради което предвижването между две крайни точки вече се осъществява с прекачване от едно в друго превозно средство. За хората без абонаментна карта това означава и закупуване на два билета за пътуване, алармираха читатели на “Труд”.

Такъв е случаят с автобусите по линия 111, която до 9 май свързваше двата най-големи квартала “Младост” и “Люлин” през Околовръстното шосе. Сега возилата стигат само до “Младост 4”, а за да се предвижат до пазара в “Младост 1” например, столичани трябва да се прекачат или на друг автобус, или на метрото. С променени маршрути са и 76, 113, 314 и 413.

“Столичната община трябва да върне възможността за закупуване на карти за две линии на градския транспорт, както и комбинираните билети за 60 или за 90 минути”, настояват от Дискусионния клуб за социална местна политика на БСП. Така предвижването ще излиза по-евтино от 2 лева – каквато е цената на два билета за пътуване.

От градския парламент коментираха пред “Труд”, че въвеждането на почасови билети за пътуване ще стане възможно, когато във всички превозни средства се монтира електронна система за пътуване. От години има валидатори за таксуване в тролеите и трамваите, но не и в автобусите.

От “Московска” 33 обясниха още, че новите маршрути се въвеждат експериментално – за шест месеца.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини