Трагедията в Яхиново: Пет трупа след зверски удар на фолксваген в стълб (обзор)

Петима загинаха при зверска катастрофа - удар на фалксваген голф в електрически стълб в дупнишкото с. Яхиново, съобщиха от полицията. Инцидентът станал към 18 ч. на главната улица в селото.

Загинали са четирима пешеходци - трима мъже и една жена, които се оказали в този момент на тротоара. Петият загинал е шофьорът на колата убиец, чието име не беше съобщено, но е идентифициран.

16-годишно момче е с черепно-мозъчна травма, закарано е в тежко състояние в"Пирогов", каза говорителят на областната полиция Катя Табачка. 18-годишен е с по-леки контузии, носачен е към дупнишката болница.

Причините за тежкия инцидент се изясняват, най-вероятно голфът се е движел с превишена скорост в населеното място. При удара колата се преобръща, а част от пътуващите изхвърчат от нея. Стълбът е паднал върху движещи се пешеходци.

"Истинска касапница, трупове, кръв, трагедията е нечувана за Яхиново", споделиха очевидци.

По предварителна информация загиналата жена пешеходец е от Кюстендил и се казва Елза Г., научи "Труд".

На мястото на трагедията пристигна областният управител на Кюстендил Виктор Янев, шефове на полицията, няколко екипа на пожарната и на спешното отделение. Труповете бяха закарани за аутопсия в кюстендилската болница. Оперативната група ще работи цялата нощ, за да установи причините и какво точно е довело до зверския пътен инцидент.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини