Свидетелка на катастрофата в Яхиново: Със съпруга ми извадихме живото момче

Оказа се, че не електрическият стълб, а колата е убила пешеходците при вчерашната катастрофа в село Яхиново, съобщи Нова телевизия.

Местните разказват, че от години шофьорите карат бясно в района. В тази връзка Буюклийски заяви, че в най-скоро време на пътя ще бъдат сложени легнали полицаи. Решението е взето от преди няколко месеца, но в момента се чака изпълнител.

На всички участници в ПТП-то е взета кръвна проба, която да установи употребяван ли е алкохол от страна на водача.

„Чухме удар, излязохме веднага и със съпруга ми извадихме живото момче, останалите бяха така заклещени, че трябваше да дойдат полицаите, за да ги извадят”, каза свидетелка на страховитата катастрофа в Яхиново пред bTV. Жената е била свидетел на четири катастрофи пред къщата си само за последните месеци, защото по този участък се кара с много висока скорост. Тя смята, че над мястото тежи прокоба.

Шофьорът на колата е взел книжка преди два-три месеца, стана ясно още от разговор с жители на Яхиново. Улицата е известна с развиването на висока скорост, километражът на катастрофиралата кола е бил закован на 180 километра в час, казаха още хората. Според тях улицата е използвана понякога и за гонки на автомобили и сега трябва да се вземат мерки, да се сложат ограничители на скоростта.

Катастрофиралата кола е била забелязана преди фаталния удар да кара с висока скорост в Яхиново, но никой не се е намесил, защото това се е случвало често точно там.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини