Седем случая с инсулт само за шест часа в Благоевград

Седем случая с инсулт, натровен с медикаменти и паднало дете с нараняване на главата в парк Бачиново са обслужени вчера до обяд от дежурните екипи на Спешна помощ, съобщава Struma.bg. Сред изпадналите в критично състояние е 33-годишен мъж от Якоруда, професионален шофьор на автобус, баща на едно дете.
Инцидентът с младия мъж станал в дома му. В края на работната седмица мъжът бил преуморен и неспокоен, решил да изпие хапчета за сън, но не се съобразил, че преди това на обяд употребил алкохол, което довело до остра реакция и интоксикация на организма. След изпадането му в нестабилно състояние близките му подали сигнал на тел. 112, незабавно на място му е оказана първа помощ от екип на Спешен център - Якоруда.

Първоначално съмненията били, че е получил инсулт, но след лекарския преглед е установено, че е с натравяне. Предприети са спешни действия за овладяване на интоксикацията.

На 60-годишна жена от Якоруда с инсулт също е оказана спешна помощ на място в дома й и с линейка е транспортирана до неврология на болницата в Разлог.

Още три жени с инсулт, две от Благоевград и една от Долно Церово, са приети вчера до обяд в неврология на благоевградската болница. Пациентките са около 70-годишни, назначени са изледвания, остават за активно лечение под лекарско наблюдение, съобщиха от МБАЛ - Благоевград.

Два спешни случая с инсулт вдигнаха на крак спешните медици в Гоце Делчев и Петрич, пациентите са настанени за лечение в местните болници.

Медиците призовават хората с хронични болести, високо кръвно налягане и диабет да не се излагат директно на слънчевите лъчи. Да се приема много вода и лека храна по време на рязката промяна на времето, младите хора също да бъдат разумни по време на горещините, съветват лекарите.

Момченце на годинка и половина падна и нарани сериозно главата си по време на игра в парк Бачиново. Малчуганът тичал по тревните площи, но се подхлъзнал и при падането ударил главата си на камък, оказана му е първа помощ и е освободен за домашно лечение

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини