Цачева участва в среща на върха на председателите на парламентите в Португалия

Председателят на Народното събрание Цецка Цачева участва във Втората среща на върха на председателите на парламентите от Съюза за Средиземноморието. Форумът се провежда на 11 май в Лисабон. Това съобщиха от пресцентъра на Народното събрание.

Имиграция, убежище и права на човека в Евросредиземноморския регион е основната тема на срещата. Изказвания ще направят председателят на Сената на Италия Пиетро Грасо, президентът на НПО „Ганди” Алганеш Фесаха и председателят на Камарата на депутатите на Италия Лаура Болдрини.

Форумът ще открие председателят на Асамблеята на Португалия и председател на Парламентарната асамлея на Съюза за Средиземноморието Мария да Асунсао Ещевеш, а заключително изказване ще направи министър-председателят на Португалия Педро Пасос Коельо. Участниците ще приемат Декларация на Втората среща на върха на председателите на парламенти, свързана с имиграцията, убежище и права на човека в Евросредиземноморския регион. Председателите на парламентите ще бъдат приети и от президента на Португалия Антониу Анибал Каваку Силва.

На 11 и 12 май в Лисабон ще се проведе 11-ата Пленарна сесия на Парламентарната асамблея на Съюза за Средиземноморието. В сесията ще участват ръководителят на българската делегация в Асамблеята Станислав Анастасов и членовете на делегацията Светлана Ангелова и Атанас Мерджанов.

Асамблеята на Португалската република пое председателството на Парламентарната асамблея на Съюза за Средиземноморието на 9 февруари. Дневният ред на португалското председателство е с акцент върху миграционната политика.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини