Александър Симов: Оставката на Теменужка Петкова може да се окаже калкулирана

Дженифър Лорънс работи по документална поредица за сексуалния тормоз

Борисов открива инвестиционен форум на ЕБВР за Западните Балкани в Лондон

Два тира са катастрофирали на „Тракия“, няма сериозно пострадали

Благоевград посрещна над 500 плувци и техните семейства за II Международен турнир „Пирин- Благоевград“

Джулиана Гани пръска сексапил сред природата

Красимир Каракачанов ще участва в тържествения ритуал по посрещането на 34-тия контингент на Въоръжените сили на България

Гледайте НА ЖИВО закриването на Зимната олимпиада в ПьонгЧанг

Два подготвяни атентата са били осуетени във Франция от началото на годината

Бойко Борисов в Сандански: Приписват ни безобразия

Над 600 снегорина чистят пътищата в страната

Родители искат увеличаване броя на учителите и възпитателите в детските градини в Бургас

Бойко Борисов в Сандански: Напълно готови сме за Шенген (обзор)

WWF или световната зелена мафия

Корнелия Нинова: Промяната в България е наложителна

Журналисти от БНР на протест, режат им парите за хонорари

С 43% намаляват разходите за хонорари на журналистите от Българското национално радио (БНР). Това ще е за сметка на парите за администрация, съобщи Нова телевизия. Журналистите протестират пред сградата на радиото, където протестират със закачени лентички “Не съм процент”.

“Не сме сигурни, че точно това е начинът да се решат проблемите. Лично моята заплата ще се намали с около 300-400 лева и оставам на основната от 600 лева”, коментира един от репортерите.

Журналистите настояват процентът да се преразгледа и да се даде обяснение как точно е определен. Искат и да се даде одит на всички финансови пера и как точно се разпределят парите.

“Ние основно разчитаме на хонорари, защото заплатите са много ниски. Програма „Хоризонт” е денонощна, с денонощни новини, със сериозна публицистика”, коментират журналистите.

“Учуден съм от това, което се случва пред радиото, защото в петък имахме срещи с една голяма част от хората, които в момента протестират. Тогава те излязоха с един куп справки, информация и таблици, свързани с разходите и разпределението на парите. Останах с впечатлението, че те бяха добронамерени за това заедно да търсим начин да преодолеем кризата в БНР”, коментира генералният директор на радиото Радослав Янкулов.

“Не знам това протест срещу мен или срещу правителството е, защото аз съм част от проблема на БНР. 2,4 милиона лева трябва да се съкратят от перото за издръжка на персонал – това са заплати, осигуровки, допълнително материално стимулиране и хонорари. За да бъде постигнато това, трябваше да уволним повече от 200 души. Другият вариант е да изгребем до милиметър всички допълнителни доходи”, обясни Янкулов.

“В радиото работят 1450 души, от тях 8% са в администрацията. Питам кой вариант е по-добър – да съкратиш 200 души, да лишиш всички от допълнителните доходи или да направиш опит за някакво съчетание между едното и другото”, попита генералният директор.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.