Гришо топи разликата с Топ 10, започва днес в Рим срещу Янович

Григор Димитров остана на 11-о място в световната ранглиста по тенис, която беше оповестена тази сутрин. 23-годишният Димитров, който през миналата седмица достигна за първи път в кариерата си до четвъртфиналте на турнира от сериите "Мастърс" в Мадрид, натрупа актив от 3075 точки и вече е само на 285 от повторно влизане в Топ 10. Десети в ранглистата е хърватинът Марин Чилич с 3360

Шампионът от Откритото първенство на Австралия Новак Джокович (Сърбия) води убедително в подреждането с 13845 точки. На второ място е Роджър Федерер (Швейцария) с 8645 точки, а новият шампион в Мадрид Анди Мъри (Великобритания) е на третата позиция с 7130 точки. Рафаел Надал пък не успя да защити титлата си в испанската столица и падна от четвърта на седма позиция с 4990 точки.

Най-добрият ни тенисист ще започне днес по обяд участието си на турнира в Рим, където е поставен под номер 10 в основната схема. Гришо ще се изправи срещу поляка Йежи Янович от 13 часа българско време в двубой от първия кръг.

Срещата между двамата е първа в програмата на Централния корт в италианската столица. Българинът е фаворит в мача и при успех във втори кръг на състезанието в Рим ще срещне победителя от двубоя между Фабио Фонини и Стийв Джонсън, които също играят в понеделник.

Ракета номер едно на България при дамите Цветана Пиронкова пък също стартира днес в Рим, като се изправя срещу Зарина Диас от Казахстан. Двубоят е първи в програмата на корт номер 2 и трябва да започне в 12 часа българско време. При успех Цвети Пиронкова ще си уреди мач с Южени Бушар.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт