Слънчево и топло утре, валежите спират

През нощта облачността ще бъде значителна и все още на отделни места, главно в западната половина от страната ще има краткотрайни превалявания и гръмотевици, но явленията ще са в процес за затихване. Минимални температури между 7° и 12°.

Утре въздушната маса над страната ще се стабилизира. Ще преобладава слънчево време, след пладне отново ще се развие купеста облачност, но само на изолирани места, главно в източната половина от страната ще превали краткотраен дъжд. Ще духа слаб до умерен североизточен вятър. Максимални температури между 18° и 23°. Такава е прогнозата за времето на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) при БАН, съобщи „Фокус”.

Над Черноморието ще преобладава слънчево време с временни увеличения на облачността, но вероятността за валеж е много малка. Ще духа до умерен североизточен вятър. Максимални температури на въздуха: 18°-20°. Температурата на морската вода е 15°-18°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Над планините ще преобладава слънчево време, след обяд с развитие на купеста облачност, но само на изолирани места слабо ще превали. Ще духа предимно умерен североизточен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра около 11°, на 2000 метра – около 5°.

През следващите дни температурите ще се повишават и в петък максималните ще са около 30°. Ще преобладава слънчево време. Ще има временни увеличения на облачността, по-значителни в четвъртък. Тогава на отделни места в Северна България и планините е възможно да превали.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Времето