Гришо стартира в Рим с успех срещу полски гигант, Цвети отпадна

Григор Димитров спечели мача си с поляка Йежи Янович в първия кръг на тенис турнира в Рим - 6:3, 7:6 (4). Българинът затвори първия сет след близо половин час, след като веднъж успя да пробие силно сервиращия двуметров съперник.

През втория гигантът от Лодз оказа яростен отпор и докара нещата до тайбрек, в който бе много агресивен. Това обаче не му помогна и той загуби и втория сет, който премина без пробиви.

Досега двамата имаха една среща помежду си, като в нея победител излезе полякът. Тя беше на Мастърса в Синсинати миналата година през август, а Гришо загуби с 4:6, 6:3, 3:6.

Българинът има да защитава много точки в надпреварата. Миналата година той стигна до полуфиналите, където загуби от Краля на клея Рафа Надал. Това е и най-доброто му постижение в Рим.

Димитров ще се изправи в следващия кръг срещу победителя измежду представителя на домакините Фабио Фонини и американеца Стив Джонсън. Те играят от 20:30 часа днес.

В същото време Цветана Пиронкова приключи участието си на силния турнир в италианската столица още в първия кръг. Пловдивчанката бе победена от Зарина Диас (Казахстан) с 5:7, 1:6 за час и половина. Цвети допусна цели 7 пробива от 10 свои сервис гейма.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт