На 19 март 2018 да почерпят

Путин печели нов мандат с над 75% Изказа големи благодарности за резултата

ЦИК на Русия: Владимир Путин печели 74,55% от гласовете

Зам.-шеф на ФБР работел срещу Тръмп

Цвета Караянчева: Парламентарният контрол ще повиши демократичната легитимност на Европол

Сестрата на Митко Цонев: Музиката ми дава сила

ЧСИ завели 246 000 дела срещу длъжници Събрали са 1,1 милиарда лева през 2017 г.

Христо Стоичков: Браво, армейци!

„Гласът на България“ раздели съпрузи

Късметлия спечели близо половин милиард от лотарията в САЩ

В топ 10 сме по недостиг на кадри 62% от фирмите трудно намират работници

Евродепутатът Емил Радев: Европейската комисия не ни притиска за конвенцията Не изисквала полови обучения в училищата

Пешеходецът побеждава в центъра на София Тръгват конкурсите за връзката на бул. “Витоша” с Ларгото и улица “Съборна” с Градската градина

Сенатори предупредиха Тръмп да не уволнява прокурор Робърт Мълър, оглавяващ разследването за руска намеса в изборите на САЩ

46 алпийци постъпиха в армията Изпълняват задачи при орлите

КНСБ писа 3,5 на правителството

Ръководството на КНСБ постави оценка 3,5 по шестобалната система на правителството на Бойко Борисов. Шефът на синдиката Пламен Димитров обясни в понеделник във Велико Търново, че успехът на кабинета може са повиши, ако управляващите реформират съществено и качествено секторите образование, пенсионна система и здравеопазване.

От КНСБ настояват за по-късно пенсиониране на полицаи и военни. Синдикалистите предлагат въвеждане на категоризация на труда по примера на останалите сфери.

“Темата ще бъде обсъдена и на Националния съвет за тристранно сътрудничество в сряда”, коментира Пламен Димитров.

Той допълни, че от КНСБ са подготвили над 30 страници законодателни промени към Кодекса на труда и свързаните с него подзаконови нормативни актове. Едно от основните предложения е нарушаването на правото на синдикално сдружаване да бъде криминализирано. Димитров уточни, че така колективните трудови договори ще имат много по-голямо приложение.

“Искаме да се промени договарянето на минималната работна заплата /МРз/ на национално ниво”, заявиха синдикалистите. Те предлагат граници, които да се актуализират всяка година в зависимост от растежа на икономиката. Според инициаторите е редно долната граница на МРЗ да е 125% от прага на бедността, а горната да е 50% от средната работна заплата. От Конфедерацията настояват и за промяна в методиката, по която се определят минималните осигурителни доходи за отделните дейности и категории на труда.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.