Апаш опоскал три апартамента и задигнал плячка за 15 000 лв

Изправят на съд дързък апаш, който за 13 дни обрал три жилища и задигнал вещи за близо 15 000 лв. Посегателствата били извършени през август миналата година, но делото срещу злосторника едва до дни ще стартира в Районния съд в старата столица.

Малко преди да претършува апартаментите, Светослав Бакърджиев излязъл от затвора,където е бил 1,9 г пак за домови кражби. Младият мъж има и още една осъдителна присъда.

По време на разследването признал, че имал нужда от пари и затова разбивал входните врати с лост и отверка. Апашът отнасял каквото му поподане пред очите. Задигал компютърна техника, теливизори, прахосмукачка, захранващи кабели, мобилни телефони. Прибирал дори чорапи, бутилки с газирана вода, евтини бижута, моливи за очи, колани, метални халки за 2 лева, 6 пластмасови копчета за 30 стотинки, мартеница, кърпичка за очила, безопасна игла и 27 лева в монети по едно левче. Списъкът с плячката включва още кашкавал, смляно кафе, ракия, уиски, вино, както и часовници от марките "Чайка" и "Луч", които струват по няколко лева, но имат сантиментална стойност. Вероятно апашът е смятал да се заселва в този блок,защото е отмъкнал дори чипа за асансьора на хората.От единия от домовете взел 4 маси и 16 стола и ги продал за 260 лева.

"Обвинението срещу него е доказано чрез куп свидетели и експертизи-трасологична,химическа дактилоскопична, оценъчна и още куп доказателства", разказват криминалисти.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони