Сидеорв: Мога да намера нов енергиен министър

КАТ преброи 2536 ранени по-малко от лекарите Разлика с над 22% между данните на МВР и Министерство на здравеопазването установи Институтът за пътна безопасност

Забраниха играчките оръжия в пакистанска провинция

Вижте акцентите в броя на вестник “Труд” в неделя, 25 февруари 2018

Сняг и паднали дървета на Шипченския проход

Въоръжен мъж се барикадира в дома си във Велинград Излезе да вземе дърва за печката и го арестуваха

„Левски“ подгони вечния съперник

Цветанов в Сандански: Усилията на ГЕРБ са насочени към реализирането на успешни политики в местната власт

“Реал” се утвърди в тройката

Салах вкара 20-и гол с левия крак

Кметът на Търново представя в спортното министерство осъвременен проект за тренировъчно футболно игрище

Израелски сателит засне най-модерния руски изтребител в Сирия

“Херта” спря “Байерн” за рекорд

Десетки ранени и загинали при самоубийствен атентат в Йемен

Над 500 души са загинали при бомбардировките в Източна Гута за седмица

Солени глоби за банкерите

Глоба до 5 млн. евро заплашва банкерите, които не изготвят или не актуализират навреме планове за възстановяването на кредитните институции. Ако нарушението е извършено от юридическо лице, санкцията е 10% от нетния годишен оборот. Това предвижда законопроектът за преструктуриране на банки и инвестиционни посредници, публикуван на сайта на Министерството на финансите. Такива санкции ще може да налага и Комисията за финансов надзор (КФН), която ще отговаря за преструктурирането на инвестиционните посредници.

Същите солени санкции ще се налагат и за други нарушения. Например ако банкерите не съдействат на БНБ при изготвянето на плановете за преструктуриране, с които ще е ангажирана централната банка. Ако регулаторите не бъдат уведомени за предоставена парична подкрепа в рамките на дадена финансова група. Те ще важат и в случаите, при които ръководството на даден холдинг не уведоми БНБ или КФН, че някое от дружествата в групата е в неплатежоспособност или може да изпадне в неплатежоспособност.

В случай че може да се определи каква е реализираната печалба или избегнатата загуба в резултат на тези нарушения, глобата ще бъде до двойния размер на загубата или печалбата от тези действия. Законопроектът предвижда още, ако нарушителят е член на управителния съвет на банката или заема висш ръководен пост, да му бъде наложена временна забрана да заема длъжности в кредитни институции.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.