Нигяр Джафер: Моделът на здравеопазването е грешен

Весела Лечева: Грешка е да се иска оставка за изразена политическа позиция

Хлапета ще борят агресията с картинг и съвети от професионални пилоти

Изчезнаха 111 девойки след нападение в Нигерия

Учени регистрираха подозрителна активност на Йелоустоунския супервулкан

МЗ: Бутилираната вода носи сериозен риск за детското здраве

Мел Гибсън снима детективски сериал

173 милиона за нов център на София (ВИДЕО) Пускат нощен транспорт за 2 лв.

Две българки на топ постове в ЕК Първата жена начело на Евростат ще е Мариана Коцева

Вижте акцентите от броя на “Труд” в четвъртък, 22 февруари 2018

Русия е заплатила глоба от 15 милиона долара на Международния олимпийски комитет

Актьорите Гал Гадот и Марк Хамил ще връчват награди “Оскар”

Мъж обгоря след инцидент в леярна Прокуратурата проверява и друг случай

Валери Жаблянов в блиц пред “Труд”: ГЕРБ удрят всеки, който не им харесва

Легионер стрелец обвинен за хулиганство Горския човек заплашил служители на МВР, че ги очакват много изненади

Цачева в Лисабон: Европа да въведе мерки за масовите миграционни потоци

Справянето с повишения приток на бежанци към страните от ЕС изисква ефективно прилагане на принципа на солидарност. По предложение на председателя на Народното събрание Цецка Цачева този текст беше включен в заключителната декларация от Втората среща на високо равнище на председателите на парламенти от Съюза за Средиземноморието. Във форума, който се провежда на 11 и 12 май 2015 г. в Лисабон, участват 23-ма председатели на парламенти, съобщиха от пресцентър на НС.

Пред участниците в срещата Цецка Цачева посочи, че е необходимо Европа да въведе подходящи мерки и инструменти за справяне с масовите миграционни потоци. По думите й е необходимо да бъде предоставена специална подкрепа на държавите от ЕС, изправени пред голям приток на емигранти както по морски, така и по сухоземен път.

На форума беше обсъдено създаването на обща европейска политика за законната миграция с нови канали за легална миграция. Председателите на парламенти от Съюза за Средиземноморието дискутираха и възможностите за въвеждане на опростени закони и процедури за събиране на семейства, за по-голяма гъвкавост на процедурите по издаване на работни визи и за повишаване на обществената осведоменост за възможностите за отпускане на стипендии на мигранти – студенти, изследователи и преподаватели.

Основната тема на Втората среща на високо равнище на председателите на парламенти е имиграция, убежище и права на човека в Евросредиземноморския регион. На форума изказвания направиха председателят на Сената на Италия Пиетро Грасо, президентът на НПО „Ганди” Алганеш Фесаха и председателят на Камарата на депутатите на Италия Лаура Болдрини. Председателят на Асамблеята на Португалия и председател на Парламентарната асамлея на Съюза за Средиземноморието Мария да Асунсао Ещевеш откри срещата, а заключително изказване направи министър-председателят на Португалия Педро Пасос Коельо.

На 11 и 12 май 2015 г. в Лисабон се провежда 11-ата Пленарна сесия на Парламентарната асамблея на Съюза за Средиземноморието. В сесията участват ръководителят на българската делегация в Асамблеята Станислав Анастасов и членовете на делегацията Светлана Ангелова и Атанас Мерджанов.

Асамблеята на Португалската република пое председателството на Парламентарната асамблея на Съюза за Средиземноморието на 9 февруари. Дневният ред на португалското председателство е с акцент върху миграционната политика.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете