Губернатор иска ферибот Русе - Гюргево

Областният управител на Русе Стефко Бурджиев иска да се възстанови фериботната връзка Русе - Гюргево. Това стана ясно на среща с международни транспортни фирми заради ремонта в румънската част на Дунав мост. Губернаторът предлага фирмата-изпълнител "Consortium Collini Lavori SpA-Tecnic Consulting" да посочи конкретните габарити на превозните средства, които ще могат даминават през съоръжението. Той настоява да се определи и време,през в което да се превозва извънгабаритна техника.

Целта е да не се затруднява свободното движение на пътници и товари. Основната реконструкция на шосейната част трябва да приключи до 15 декември т.г. Румъния финансира строителството с осигурените 10 млн.евро от еврофондове. Договорът с компанията предвижда да се ремонтира и укрепи моста, като се рехабилитират и пътищата за достъп до митническите пунктове.

Движението на автомобили ще е само в едната лента на платно, като пропускането им откъм Гюргево и Русе ще става поетапно. За да не се задръства пътят, властите оттатък реката препоръчват да се използват други пунктове по българо-румънската граница.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Бизнес