Пеп Гуардиола повторил 200 милиона пъти: Оставам в „Байерн“

Пеп Гуардиола остава в „Байерн“. Но не подписва нов договор. „Казах вече 200 милиона пъти, че през следващия сезон съм тук“, отсече испанецът на пресконференцията преди реванша от полуфиналите в Шампионската лига с „Барселона“. Договорът на Гуардиола е само до следващото лято и засега отказва да преговаря за нов.

Пеп забрани на отбора си да изпада в еуфория и атака срещу „Барса“, от която вече загуби с 0:3. „На първо място, трябва да се защитаваме добре, а не да опитваме да заличаваме разликата в първите 20 минути - предупреди Гуардиола. - Реалист съм - 1:3 с „Порто“ е съвсем различно от 0:3 с „Барса“. Загубихме от най-добрия отбор в Европа през последните 20 години. Но „Байерн“ има качествата да опита да се върне в мача. Не съм в Мюнхен, за да съм най-добрият треньор в света. Тук ми се сбъдва една мечта.“

Скандалният Марио Балотели пък подкрепи Джером Боатенг, комуто мнозина се присмиваха за втория гол на Лео Меси през миналата седмица. В социалната мрежа италианецът пусна снимка на германския национал със световната купа от Мондиал 2014. „Много хора забравиха какво си спечелил, братко - написа Балотели. - Да не ти пука и горе главата!“

Треньорът на „Барса“ Луис Енрике отказа да приеме мача в Мюнхен като решен и показа огромно уважение към съперника. „Много ще страдаме в този двубой - предупреди приятелят на Гуардиола. - Нищо не е ясно. Само трябва да се сетим как „Байерн“ игра срещу „Порто“.

Никога преди „Барселона“ не е печелил официален мач срещу „Байерн“ в Германия. Двете победи са у дома - 4:0 от 2009-а и сега 3:0. Преди шест сезона реваншът завърши 1:1 и каталунците щурмуваха успешно трофея.

Велики обрати

„Байерн“ е губил седем пъти в историята си с три или четири гола на чужд терен и никога не е отстранявал противника в реванша. Ето кои са най-големите обрати в историята на Шампионската лига.

2003/2004

„Милан“ - „Депортиво“ 4:1

„Депортиво“ - „Милан“ 4:0

1993/1994

„Вердер“ - „Андерлехт“ 0:3 (първо полувреме)

„Вердер“ - „Андерлехт“ 5:3 (краен резултат)

1999/2000

„Челси“ - „Барселона“ 3:1

„Барселона“ - „Челси“ 5:1 след продължения

2003/2004

„Реал“ - „Монако“ 4:2

„Монако“ - „Реал“ 3:1

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят