Хлапета ще борят агресията с картинг и съвети от професионални пилоти

Изчезнаха 111 девойки след нападение в Нигерия

Учени регистрираха подозрителна активност на Йелоустоунския супервулкан

МЗ: Бутилираната вода носи сериозен риск за детското здраве

Мел Гибсън снима детективски сериал

173 милиона за нов център на София Пускат нощен транспорт за 2 лв.

Две българки на топ постове в ЕК Първата жена начело на Евростат ще е Мариана Коцева

Вижте акцентите от броя на “Труд” в четвъртък, 22 февруари 2018

Русия е заплатила глоба от 15 милиона долара на Международния олимпийски комитет

Актьорите Гал Гадот и Марк Хамил ще връчват награди “Оскар”

Мъж обгоря след инцидент в леярна Прокуратурата проверява и друг случай

Валери Жаблянов в блиц пред “Труд”: ГЕРБ удрят всеки, който не им харесва

Легионер стрелец обвинен за хулиганство Горския човек заплашил служители на МВР, че ги очакват много изненади

Световният бронзов медалист Антъни Иванов избра плувния басейн в Благоевград за подготовка за шампионата в Гърция

Еди Рама: Изказването ми за общ президент на Албания и Косово беше извадено от контекста

Втори път пратиха на съд Гриша Ганчев (обзор)

Собственикът на „Литекс” Гриша Ганчев отива на съд за укриване на над 711 хил. лв. данъци. Прокуратурата за втори път внесе обвинителен акт срещу него, сина му и още деветима, след като през януари спецсъдът им върна за поправка обвинителния акт.

„Посочените от съда нарушения са отстранени“, увериха вчера от прокуратурата.

Бизнесменът ще отговаря по три обвинения. Първото е, че от януари до май 2012 г. е бил бос на престъпна банда за данъчни престъпления. Второто е, че умишлено е склонил сина си Данаил Ганчев и изпълнителните директори на „Литекс Комерс” АД Емилия Станоева и Милко Димитров да не издават фактури и да не платят част от задълженията на дружеството. И третото обвинение е, че се заканил да убие бившия шеф на НАП Красимир Стефанов. Ганчев отправил заканата към данъчния шеф на 11 май 2012 г. – ден след ареста на сина му. В телефонен разговор пред трети човек той казал: “Ще го изкормя (за Красимир Стефанов – б.р.), ще го удуша със собствените му черва.” Този трети човек веднага предупредил Стефанов, а той от своя страна се оплакал в МВР. По това време НАП правеше проверка на фирмите на Гриша Ганчев.

Според прокуратурата престъпната банда на бизнесмена е “стопявала” ДДС от неосчетоводяване на сделки със захар, произведена в Бургаските и Девненските захарни заводи. За транспорта на захарта били изготвяни реални фактури и товарителници. Така, в случай че има проверка по време на движението, всичко изглеждало изрядно. Впоследствие тези документи се унищожавали. От доставките, които месечно били между 10-12, от „Литекс” се фактурирали едва 1-2. За останалите се изготвяли фалшиви фактури на кухи дружества, които били липсващи търговци. Според разследването продажбата на захар ставала чрез фирмите „Симек“ ЕООД, „Никдоналд Комерс“ АД и „Лозев“ ЕООД.

За участие в бандата на Ганчев са обвинени синът му, изпълнителните директори на „Литекс Комерс“ Емилия Становева и Милко Димитров, както и предшественичката на поста Камелия Мирчева. Подведени под отговорност са и Милко Талев, Ивайло Талев, Ичко Лозев, Красимира Гроцева и Тодор Симеонов.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете