Евролиценз за „Локо“ (Сф)

„Локомотив“ (Сф) е много близо да получи лиценз за евротурнирите, след като е рискувал сериозно, за да погаси най-важните задължения. Клубът е обезпечил плащанията, залагайки парите от следващите два транша по договора за тв правата – над 400 000 лева общо. Първото плащане е в края на май, а следващото – в средата на юли. То е и първо за новия сезон.

Освен това „Локо“ е погасил необходимото, за да играе в Европа, с пари... от Европа. Които още реално няма. Но ако играе в първия кръг на турнирите на УЕФА, „червено-черният“ клуб си гарантира поне 150 000 евро. Така общо с три плащания, които още не е получил, футболният локомотив от „Надежда“ е гарантирал издължаване на близо 700 000 лева. Така вероятно усилията ще се окажат достатъчни, за да вземе отборът лиценз за евротурнирите.

Рискът е, че ако „Локо“ отпадне от тройката на върха и пропусне евроучастието, ще трябва да търси и да компенсира отнякъде „заложените“ пари от евентуалния приход от него.

Очертава се клубовете от първата шестица с лиценз за Европа да са „Лудогорец“, „Литекс“, „Локомотив“ (Сф) и „Берое“. Ако не стане драматичен обрат в последните 3 кръга на първенството, тимовете от София, Ловеч и Разград ще играят в турнирите.
„Локомотив“ е получил съгласието на „Литекс“ и е заявил в лицензионните документи пред УЕФА стадиона в Ловеч за домакинските си мачове. Ако двата отбора влязат в Лига Европа, ще трябва да се разменят домакинствата им, за да се разминат за мачове на стадиона край Покрития мост.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ