“Берое” шокира “Локо” (Сф) с 1:0

“Берое” дръпна внезапната спирачка на движещия се по курс към Европа столичен “Локомотив”. Старозагорци пречупиха “железничарите” с 1:0 в “Надежда” с гол на Георги Костадинов в 82-рата минута.

Резултатът завърза още повече интригата около призовите места в “А” група и визите за евротурнирите. Три кръга преди края ЦСКА и “Берое” са с равен актив и изостават на три точки от втория в класирането “Локомотив” (Сф). Късно снощи “Литекс” посрещна “Ботев” и при победа имаше шанс да се изравни по точки с “червено-черните”, които в следващия кръг гостуват на лидера “Лудогорец”. Тимът от Разград ще стане шампион дори при равенство в този двубой.

“Берое” показа повече класа в нервния и тягостен сблъсък в “Надежда”. Гостите започнаха по-уверено и пропуснаха рано да шокират съперника - през първото полувреме вратарят Божидар Митрев отрази опасни удари на Жуниор Мапуку и Георги Костадинов.

След почивката “Локомотив” набра скорост, но Емил Гъргоров и Владислав Романов не успяха да пробият старозагорската крепост. В последните десетина минути “Берое” реши мача с бързи и опасни атаки, една от която бе реализирана от Георги Костадинов. В добавеното време Йордан Тодоров пропусна да изравни.

Така спря серията на “железничарите” без загуба от 11 кръга насам. В същото време “Берое” може да се похвали като пълен господар на софийските стадиони. От гостуванията си в столицата през този сезон “зелените” имат спечелени 16 точки от 18 възможни. Те не победиха единствено ЦСКА на ст. “Българска армия” и с основание претендират за участие в Лига Европа.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ