Раздадоха наградите за разследваща журналистика „Радостина Константинова”

Нашата колежка Даяна Попова грабна една от наградите на фондация "Радостина Константинова". Тя е новият стипендиант на фондацията. За четвърта година бяха връчени журналистическите награди за изключителни постижения в професионалната дейност. Тази година носител на Голямата награда e Марин Николов от Нова ТВ. Негов подгласник е журналистът от bTV Петър Нанев. Втори подгласник е журналистът от вестник "Янтра" Здравка Маслякова.

Тържествената част води Милена Попова, член на Управителния съвет на фондацията, а голямата награда връчи миналогодишният носител Росен Цветков.

Наградата удостоява млади журналисти, чиито постижения могат да се мерят с най-добрите образци в журналистиката. В залата присъстваха колеги и приятели на Радостина Константинова, сред които Петьо Блъсков, Силва Зурлева, Миролюба Бенатова, Ани Заркова, Венелина Гочева.

Фондация „Радостина Константинова” е създадена на 11 май 2011 г. от близки и колеги на емблематичната журналистка – една от основателите на Пресгрупа „168 часа” и вестниците „168 часа“, „24 часа“, „Монитор“ и „Политика“. Организацията е отворена за всички, които желаят да подкрепят каузата на Радостина за честна, обективна и свободна журналистика в България.

Основната цел на Фондацията е да насърчава обективната журналистика в България като подпомага колеги от всички медии. Освен Годишна награда, с която се отличават млади репортери за разследваща публикация, репортаж, радио или телевизионно предаване, неправителствената организация осигурява стаж в авторитетни медии в чужбина и годишни стипендии на студенти от Факултета по журналистика и масова комуникация при СУ „Св. Климент Охридски”.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини