Днес максималните температури ще са между 18° и 23°

Днес ще духа слаб до умерен североизточен вятър, максималните температури ще са между 18° и 23°. Това казаха за Агенция „Фокус”  от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към Българска академия на науките (БАН).

Въздушната маса над страната ще се стабилизира. Ще преобладава слънчево време, след пладне отново ще се развие купеста облачност, но само на изолирани места, главно в източната половина от страната, ще превали краткотраен дъжд. Над Черноморието ще преобладава слънчево време с временни увеличения на облачността, но вероятността за валеж е много малка. Ще духа до умерен североизточен вятър. Максимални температури на въздуха ще бъдат около 18°-20°.

Температурата на морската вода е 15°-18°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала. Над планините ще преобладава слънчево време, след обяд с развитие на купеста облачност, но само на изолирани места слабо ще превали. Ще духа предимно умерен североизточен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра са около 11°, а на 2000 метра – около 5°.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Времето