Жители на Сопот блокират днес подбалканския път София-Бургас

Сопот се вдига на бунт, след като днес в сградата на общината трябва да влезе частен съдебен изпълнител заради дълг от 4.5 милиона лева към строителна фирма, съобщи Нова телевизия Нова телевизия. Камиони блокират пътя към сградата, има хора с плакати, а общинските служители са сред хората. Изкарано е дори черешово топче.

Над 300 предмета, собственост на общината отиват на публичен търг, най-вече бюра, компютри, столове. Ако това се случи, хората в града няма да получават никакви услуги, свързани с административни дейности. Блокира се и работата на училищата и детските градини на територията на града.

Според хората от Сопот, търгът няма да покрие нищо от дълга към фирмата, построила пречиствателната станция на града, но не получила парите си по договор заради корекция на отпуснатите от Министерството на екологията суми.

Според Веселин Личев, кмет на Сопот парите трябва да дойдат от Национален фонд и така сагата с фалита на общината ще приключи. „Тези средства ги няма в общината, само безлихвен заем може да ни спаси”, каза още градоначалникът.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони