Нов трус в Непал от 7,3 по Рихтер (видео)

Трус с магнитуд 7,3 по скалата на Рихтер е регистриран на територията на Непал, сочат данните на Европейския средиземноморски сеизмологичен център, цитирани от Фокус. Преди това бе съобщено, че земетресението е с магнитуд 7,1 по Рихтер, но сеизмологичният институт се коригира.

Отчетената дълбочина е 10 километра под земната повърхност, а епицентърът е на 81 километра източно от непалската столица Катманду.

Трусът е регистриран към 10 часа българско време.

Този трус е на същото място, както и предният от 25 април от 7,8 по Рихтер, който нанесе изключителни разрушения в столицата на Непал – Катманду, размести тектонските плочи, предизвика лавини по Еверест и върхът вече е по-нисък с няколко см. При това земетресение загинаха над 8000 души, над 17 000 са ранените. Непал още се възстановява от опустошенията, предизвикани от голямото земетресение, отбелязва БГНЕС.

При днешния трус все още не е ясно какви са разрушенията и има ли нови жертви и ранени.

Местните жители отново са ужасени, вече публикуват коментари, че изключително силно е усетено, те се молят да няма повече жертви.

Вторичен трус с магнитуд 5,7 по скалата на Рихтер бе регистриран в Непал, съобщиха от Европейския сеизмологичен център.

Трусът е усетен в 13,17 ч. местно време, 7,17 ч. по Гринуич, с епицентър на 28 км югоизточно от Дханкута, Непал, с дълбочина 5 км. Първият трус беше с магнитуд 7,1 по Рихтер.

Очаквайте подробности

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Свят