Алтернативното изкуство превзема ново културно пространство на НДК

В пространството на бившия клуб Blender в подлеза на Националния дворец на културата (НДК) ще се проведе алтернативно пърформанс-четене на пиеса, по идея на Организация за съвременно алтернативно изкуство и култура - 36 маймуни. Събитието се провежда в периода 12-13 май от 20 ч., съобщиха от НДК.

В тазгодишното издание ще се включи пърформанс-четене на новата румънска пиеса: “Михаела, тигърът от нашия град” (A Mockumentary play) на Джанина Карбунариу, в превод от румънски на Лора Ненковска.

Ще се проведе и седмото издание на “ПроТекст”, което тази година е домакин на годишната среща на международната мрежа за обмен на съвременна драматургия EURODRAM и представя една от трите селектирани от българския комитет пиеси. „Михаела, тигърът от нашия град“ (A Mockumentary play) е нова румънска пиеса с нетрадиционен и актуален сюжет, любопитна структура и свежо чувство за хумор. Освен пърформанс-четене ПроТекст 7 включва тридневна театрална работилница за театър, базиран на документален материал с водещи от Румъния и среща с представители на международната мрежа EURODRAM от 11 до 14 май 2015 г. в Център за култура и дебат „Червената къща”.

Основен екип:

Режисьор: Петко Стоянов

Сценограф: Елена Шопова

С участието на Тихомира Темелкова, Васил Читанов, Пламен Великов

Координатор: Кристин Хрусанова

Ръководител проект: Гергана Димитрова

Проектът е финансиран от Столична програма „Култура” на Столична община за 2015 г. С финансовата подкрепа на Национален фонд „Култура“ и Румънския културен институт. В партньорство с Национален дворец на културата.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини