Доналд Тръмп пристигна в Хелзинки

Кооперация се запали в Шумен

Земетресение с магнитуд 5 по Рихтер в Япония Няма опасност от цунами

Очаква ни най-голямото лунно затъмнение за този век

Чумата донесли бежанци от Турция В страната вече са умъртвени близо 4000 овце и кози

Протест на жители на пернишки квартал блокира пътя Перник-Радомир-Кюстендил

Ново огнище на птичи грип в добричкото село Миладиновци

Карловка осъди „Свидетели на Йехова“ Сгрешена кметска заповед бави събарянето на незаконна постройка на сектата

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в понеделник, 16 юли 2018

Бежанските центрове в страната трябва да бъдат закрити, защото в тях няма много хора, а издръжката им е голяма, смята Джамбазки

20 години по-късно: Франция отново е световен шампион!

Никос Кодзиас: Споразумението за името Северна Македония ще получи зелена светлина от гръцкия парламент

Губим 30 години заради обжалвания 80% от поръчките се оспорват и затова изпълнението на обектите закъснява

Над 300 са заболелите от кърлежи Увеличават се инфекциите от кръвопиещи насекоми

Жена не може да се свърже със 112 половин час

Претърсват адвокатски дружества по молба на Холандия

Следователи от Следствения отдел на Софийска градска прокуратура извършват претърсвания и изземвания в офисите на търговски дружества – филиали на холандско дружество и представлявани от адвокатите Петър Стойчев и Мария Стойчева.

Прокуратурата съобщава, че претърсванията се извършват на територията на София и Пловдив в изпълнение на молба за правна помощ от прокуратурата в Зволе, Кралство Холандия. В прокуратурата в Зволе се провежда разследване за данъчни престъпления, документни престъпления и пране на пари. Действията по претърсване и изземване се извършват при стриктно спазване на Наказателно -процесуалния кодекс на Република България и чл. 33 от Закона за адвокатурата.

Ето и пълния текст:

Днес, 12 май 2015г., на територията на гр. София и гр .Пловдив, в изпълнение на молба за правна помощ от прокуратурата в Зволе, Кралство Нидерландия, следователи от Следствения отдел на Софийска градска прокуратура извършват претърсвания и изземвания в офисите на търговски дружества – филиали на холандско дружество и представлявани от адвокатите Петър Стойчев и Мария Стойчева.

В прокуратурата в Зволе се провежда разследване за данъчни престъпления, документни престъпления и пране на пари.

Действията по претърсване и изземване се извършват при стриктно спазване на Наказателно -процесуалния кодекс на Република България и чл. 33 от Закона за адвокатурата.

Извадка от Закон за адвокатурата

Чл. 33. (1) Адвокатските книжа, досиета, електронни документи, компютърна техника и други носители на информация са неприкосновени и не подлежат на преглеждане, копиране, проверка и изземване.

(2) Кореспонденцията между адвоката и неговия клиент, без оглед на начина, по който се осъществява, включително по електронен път, не подлежи на преглеждане, копиране, проверка и изземване и не може да бъде използвана като доказателство.

(3) Разговорите между адвокат и негов клиент не могат да се подслушват и записват. Евентуално направените записи не могат да се използват като доказателствени средства и подлежат на незабавно унищожаване.

(4) Адвокатът не може да бъде разпитван в процесуално качество относно: разговорите и кореспонденцията му с клиент; разговорите и кореспонденцията му с друг адвокат; делата на клиент; факти и обстоятелства, които е узнал във връзка с осъществяваната защита и съдействие.

(5) (Доп. – ДВ, бр. 97 от 2012 г.) Алинеи 1 – 4 се прилагат и по отношение на адвоката от Европейския съюз, младши адвоката и адвокатския сътрудник.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.