На 25 април 2018 да почерпят

Д-р ист. Николай Панайотов: Притежаваме единствената в света колекция от ритуални ножове за обрязване Откритият във Варненския халколитен некропол „златен фалос“ всъщност е предпазител /превръзка/ след обрязването

Пускат ток на най-богатите Електрическото „сърце” на най-луксозния SUV издържа 50 километра

Германският министър на външните работи нарече Асад “безчовечен” в реч в ООН

Полицията спря шествията на феновете

Тома Биков: ГЕРБ не се страхува от президента

Ген. Румен Миланов: Колкото по-шумен е един арест, толкова повече грешки се допускат

Арестуваха босненски гражданин с автомобил, пълен с оръжия в Италия

Еманюел Макрон: Франция и САЩ ще работят за ново ядрено споразумение с Иран

Съвместна проверка на плаж „Делфин“ направиха експерти от РИОСВ – Бургас и Министерството на туризма

Лиляна Павлова: Готови сме за клуба на развитите страни

Виетнамците се завръщат Десетки студенти от далечната страна ще се трудят в "Албена"

България, Румъния, Гърция и Сърбия формират работни групи за ускоряване на инфраструктурните проекти на Балканите

Вижте акцентите от броя на “Труд” в сряда, 25 април 2018

Унгария начело на Вишеградската четворка взе наградата за „Оригинално представяне“ Призът бе връчен на Международното туристическо изложение във Велико Търново

Претърсват адвокатски дружества по молба на Холандия

Следователи от Следствения отдел на Софийска градска прокуратура извършват претърсвания и изземвания в офисите на търговски дружества – филиали на холандско дружество и представлявани от адвокатите Петър Стойчев и Мария Стойчева.

Прокуратурата съобщава, че претърсванията се извършват на територията на София и Пловдив в изпълнение на молба за правна помощ от прокуратурата в Зволе, Кралство Холандия. В прокуратурата в Зволе се провежда разследване за данъчни престъпления, документни престъпления и пране на пари. Действията по претърсване и изземване се извършват при стриктно спазване на Наказателно -процесуалния кодекс на Република България и чл. 33 от Закона за адвокатурата.

Ето и пълния текст:

Днес, 12 май 2015г., на територията на гр. София и гр .Пловдив, в изпълнение на молба за правна помощ от прокуратурата в Зволе, Кралство Нидерландия, следователи от Следствения отдел на Софийска градска прокуратура извършват претърсвания и изземвания в офисите на търговски дружества – филиали на холандско дружество и представлявани от адвокатите Петър Стойчев и Мария Стойчева.

В прокуратурата в Зволе се провежда разследване за данъчни престъпления, документни престъпления и пране на пари.

Действията по претърсване и изземване се извършват при стриктно спазване на Наказателно -процесуалния кодекс на Република България и чл. 33 от Закона за адвокатурата.

Извадка от Закон за адвокатурата

Чл. 33. (1) Адвокатските книжа, досиета, електронни документи, компютърна техника и други носители на информация са неприкосновени и не подлежат на преглеждане, копиране, проверка и изземване.

(2) Кореспонденцията между адвоката и неговия клиент, без оглед на начина, по който се осъществява, включително по електронен път, не подлежи на преглеждане, копиране, проверка и изземване и не може да бъде използвана като доказателство.

(3) Разговорите между адвокат и негов клиент не могат да се подслушват и записват. Евентуално направените записи не могат да се използват като доказателствени средства и подлежат на незабавно унищожаване.

(4) Адвокатът не може да бъде разпитван в процесуално качество относно: разговорите и кореспонденцията му с клиент; разговорите и кореспонденцията му с друг адвокат; делата на клиент; факти и обстоятелства, които е узнал във връзка с осъществяваната защита и съдействие.

(5) (Доп. – ДВ, бр. 97 от 2012 г.) Алинеи 1 – 4 се прилагат и по отношение на адвоката от Европейския съюз, младши адвоката и адвокатския сътрудник.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.