Полицията в Сливен удари две нарколаборатории

В хода на реализирани полицейски акции на територията на Сливенска област, проведени под ръководството на прокуратура, от 30 април до 11 май, криминалистите са открили две нарколаборатории, иззети са метамфетамин, растения канабис и суха листна маса, съобщиха от пресцентъра на МВР. Образувани са 5 досъдебни производства, едно от които бързо. Задържани са четирима мъже и една жена. Извършени са 62 проверки в районите на училищата в град Сливен, 20 - в Нова Загора, 18 - в Котел и 7 - в Твърдица.

На 30 април, при претърсване на жилище в сливенския кв.”Република”, обитавано от 18-годишната В.Т. от Котел, е открита мобилна лаборатория за производство на синтетичен наркотик. От адреса са иззети принадлежности и прекурсори за производството на наркотик, пликчета с около 5 гр метамфетамин и 10 растения канабис, засети в саксии. В.Т. е задържана. Срещу нея е образувано досъдебно производство, няма криминални регистрации.

1500 стръка канабис са намерени в овощна градина в новозагорското с. Коньово на 7 май. 56-годишният П.А. жител на селото отглеждал в двора на обитавания от него имот растения от рода на конопа, реагирали при полевия наркотест на канабис. В хода на процесуално-следствените действия П.А е предал 20 кг ситно нарязан тютюн и 274 къса цигари без акцизен бандерол. Иззети са компютърни конфигурации и други устройства, съотносими към извършваната от П.А. престъпна дейност. Той е криминално проявен за кражба и измама.

300 гр суха листна маса-канабис, 4 гр метамфетамин и 56 растения от рода на конопа, приготвени за разсаждане, са иззети и при проверка в жилището на Ж.К./45г./ в град Сливен на 7 май. Мъжът е задържан, взета му е постоянна мярка „задържане под стража”.
Ден по-късно, в центъра на областния град, е задържан Н.Е./25г./. При проверка в управлявания от него автомобил полицейските служители намират цигара и завит в станиол канабис.
На 9 май, в сливенското село Тополчане, е разкрита друга нарколаборатория. В момент на производство на синтетичен наркотик е задържан криминално проявеният 45-годишен В.С. В обитаваната от него къща са намерени и иззети прекурсори и принадлежности за производството на наркотик, електронна везна и жълтеникаво прахообразно вещество, което при полевия тест е реагирало на метамфетамин.
По случаите са образувани досъдебни производства. Работата по разкриване и документиране на престъпната дейност на задържаните продължава. Към 11 май е приключена работата по 12 досъдебни производства, като всички са изпратени в прокуратурата с мнение за съд.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини