Икономистът Георги Ганев: Положението в България бавно се подобрява

"Положението в страната бавно се подобрява", каза програмният директор в Центъра за либерални стратегии Георги Ганев пред БНР.

"Статистиката, която беше показана вчера за това колко потребяват българските домакинства в сравнение с времето преди 10 или 15 години, показва това съвсем ясно. От друга страна положението може много по-бързо да се подобрява и второ – когато се сравняваме с други страни от ЕС е видно, че доста по-бавно напредват нещата.

Със сигурност има слаби места в банковата система, но не ми се струва, че има чак „гнили ябълки“, заяви Георги Ганев по повод коментар от вчера на проф. Стив Ханке, че КТБ е единствената „гнила ябълка“. Той посочи, че има определени проблеми, с които е добре да се внимава.

"Основното при КТБ е, че това беше политико-хищнически тип проект, който за лице беше банка. Анализът на КТБ би ни насочил към съвсем различни неща от чисто банковия бизнес. Това, поне за мен лично, пролича от интервю на Цветан Василев, където той си описва бизнес модела", каза още Георги Ганев.

Според него големият проблем на политиците, които имат отношение към банковата система, е не какво става в тези 5 месеца след като гръмна КТБ, а защо се стигна до този гърмеж, без да има действия на тези институции по превенцията на случилото се.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини