Полицай издал лекарката, отишла на смяна с близо 3 промила

Полицаи видял лекарката от филиала на спешния център в Козлодуй, която бе засечена на работното място след употреба на алкохол, съобщи "Конкурент". Сигналът за 43-годишната Ю.Д., която била на смяна във видимо нетрезво състояние, е подаден на 11 май в 00.03 ч. от тел. 112, съобщиха от областната дирекция на полицята във Враца.

Свидетел на пияната докторка станал жител на Бутан, който е полицай в районното управление в Козлодуй. Кметът на селото Ивайло Иванов обясни, че малко преди полунощ в неделя униформеният Севдалин Найденов завел за преглед дете с алергична реакция. Служителят на реда, който според сегашния управник смята да се кандидатира за кмет от „Евророма“ в родното си село, видял, че лекарката е във видимо нетрезво състояние и позвънил на спешния телефон. От там изпратили полицаи, които тествали с дрегер дежурната лекарка. Уредът отчел 2.89 промила алкохол в издишания въздух.

Уведомено е ръководството на здравното заведение, уточниха от МВР.

Потърсихме за коментар директора на ЦСМП във Враца д-р Галина Лещарска, която заяви, че по случая е започнало вътрешно разследване и ще има реакция, но след като се разгледат и установят всички факти.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони