Кристалина Георгиева и министър Танев ще участват в церемонията по дипломирането на студенти от АУБ

Заместник-председателят на Европейската комисия Кристалина Георгиева и министърът на образованието и науката Тодор Танев ще пожелаят на добър час на 249 бакалаври на Американския университет в България (АУБ) в неделя. Посланик Иван Станчов ще бъде удостоен с почетното звание"Доктор хонорис кауза" на АУБ по време на церемонията по дипломирането на двадесет и първия випуск на университета.

249 бакалаври от 22 държави ще получат своите дипломи пред своите близки, преподаватели, общественици и представители на бизнеса. 45% от завършващите са българи, а останалите 55% идват от държави, като САЩ, Грузия, Молдова, Русия, Виетнам и Италия. В церемонията ще участват и 19 студенти от дванадесетия випуск на Магистърската програма по бизнес администрация за ръководни кадри на АУБ в София.

66 % от студентите на АУБ завършват висшето си образование с две специалности - възможност, която предоставя традиционното американско образование liberal arts. "Бизнес администрация" е най-предпочитаната специалност сред завършващите - 39%, следващите са "Икономика", "Политически науки и международни отношения" и "Информационни системи".

На церемонията ще бъде връчено и почетното звание "Доктор хонорис кауза" на посланик Иван Станчов - председател на Националния консултативен съвет на Дипломатическия институт към Министерството на външните работи на Република България.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони