Учени разкриха защо птиците нямат зъби

Еманюел Макрон ще е на двудневно посещение в Русия, за да намери допирни точки с Путин по въпроси за иранската ядрена програма

Честват 60-годишнината на стадион “Ивайло” в Търново Юбилеят ще бъде отбелязан с изложба, лека атлетика и футбол

Прокуратурата възложи на министъра на туризма проверка за спазване на закона по плажовете

ГЕРБ за 24 май: Това е денят, в който отново ще напомним, че образованието е приоритет на нашата управленска програма

Един от пострадалите при катастрофата на “Тракия”: Имаше хора в безпомощно състояние

Вижте какво реши Министерският съвет на 23 май 2018

Заловиха моторист пиян като дърво, без книжка и регистрация

Сашо Кадиев сцепил панталон на сцената

Хари качи принцесата на 295 електрически коня Кабриото струва 473 хил. евро

Спасиха сойки, паднали от гнездо във Вършец

Вносители на стари автомобили: Къде отиват парите от екотакси?

Теменужка Петкова: Очакваме парламентът да се произнесе за АЕЦ „Белене“ Французи и китайки имат интерес към проекта, каза енергийният министър

Бойко Борисов за “Белене”: Ако не вземем мерки, милиарди ще отидат за скрап

Скандал за ред пред пощенска каса завърши в съда Магистратите глобиха по 100 лева двама мъже

Кристалина Георгиева и министър Танев ще участват в церемонията по дипломирането на студенти от АУБ

Заместник-председателят на Европейската комисия Кристалина Георгиева и министърът на образованието и науката Тодор Танев ще пожелаят на добър час на 249 бакалаври на Американския университет в България (АУБ) в неделя. Посланик Иван Станчов ще бъде удостоен с почетното звание”Доктор хонорис кауза” на АУБ по време на церемонията по дипломирането на двадесет и първия випуск на университета.

249 бакалаври от 22 държави ще получат своите дипломи пред своите близки, преподаватели, общественици и представители на бизнеса. 45% от завършващите са българи, а останалите 55% идват от държави, като САЩ, Грузия, Молдова, Русия, Виетнам и Италия. В церемонията ще участват и 19 студенти от дванадесетия випуск на Магистърската програма по бизнес администрация за ръководни кадри на АУБ в София.

66 % от студентите на АУБ завършват висшето си образование с две специалности – възможност, която предоставя традиционното американско образование liberal arts. “Бизнес администрация” е най-предпочитаната специалност сред завършващите – 39%, следващите са “Икономика”, “Политически науки и международни отношения” и “Информационни системи”.

На церемонията ще бъде връчено и почетното звание “Доктор хонорис кауза” на посланик Иван Станчов – председател на Националния консултативен съвет на Дипломатическия институт към Министерството на външните работи на Република България.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.