Очакват се над 27 млн. лева приходи от Синята зона във Варна Всеки лев ще отива за подобряване на пешеходната инфраструктура, увери кметът Иван Портних

Задържаха френски милиардер за корупция в Африка

9 крави изгоряха при пожар във ферма Повторен оглед търси причините за стихията, досъдебното е за палеж

Представители на ЕК ще посетят Спасителния център в Стара Загора

Секат 60-годишни дървета в Шумен 700 жалби от граждани

Чадърите в Бургас – в светла охра

Д-р Хараламби Бенов,началник на отделението по кардиология в областната болница във Велико Търново: Високото кръвно налягане в над 90 % от случаите е наследствено заболяване

Хванаха избягалия затворник от Пловдив Георги Танчев се укривал при свой познат в града под тепетата

Най-малко 39 са пострадалите при земетресението в турския окръг Адъяман 35 от тях са настанени в болница

Инвестират 1,9 милиона лева за инфраструктура и облагородяване на квартал в Търново Обновена ще бъде и пешеходната алея между два жилищни комплекса

Теменужка Петкова: Правителството е взело мерки за спасяване на въгледобива

Миньорите от “Марица-изток” излязоха на протест

Полицията във Враца издирва 64-годишен мъж

Търговище започва сътрудничество с китайския град Хъби

Румен Петков: Този формат на управление няма да издържи

Министър Петър Москов: Новото финансиране на болниците ще е ясно наесен

Новата система и структура на плащанията към болниците и здравните заведения ще бъдат изготвени от специално сформиран експертен екип до есента. Това обяви министърът на здравеопазването д-р Петър Москов във Велико Търново днес.

Той уточни, че с промените в методиката парите от Здравната каса вече ще отиват само за лечебна дейност, а не и за издръжка на администрацията. Ще бъде изчистена и собствеността на болниците, за да няма разпръсната дейност. “Само във Велико Търново болницата плаща за транспорт по 600 000 лева между двете бази”, подчерта д-р Петър Москов.

Според здравният министър е належащо диспансерите да минат към болниците. Д-р Петър Москов твърдо заяви, че на много места директори на тези лечебници се чувстват като феодали. “Същността на тази реформа е пациентът да получава комплексна многопрофилна болнична услуга. Искаме да намалим и административните разходи”, разясни д-р Москов.

Министърът на здравеопазването припомни за одобрените 85 млн. евро за реформата в Спешна помощ. Той обяви, че центровете ще останат към областните болници. “Големите болници ще имат на разположение около 1,5 млн. евро за техните спешни центрове”, заяви д-р Петър Москов.

Здравният министър допълни, че са започнали комплексни проверки на всички неонатологии в страната. След ревизията на неонатологичното отделение в болница “СофияМед” е станало ясно, че няма условия за поемането на усложнени случаи. “Затова второто ниво от разрешителното на тази клиника бе отнето”, информира д-р Петър Москов.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.