Абитуриент без книжка се заби в стълб

Абитуриент се заби в стълб и след това в ограда в понеделник към 16 часа на улица "Наталия" в областния град.

18-годишният Асен Мартинов шофирал "Мерцедес"-а на баща си. С него в колата пътувало и 14-годишното му гадже. На прав участък в смолянския квартал Райково губи контрол над колата, събаря електрически стълб на уличното осветление и колата се спира върху ограда.

Младежът завършва тази година Професионалната гимназия по техника и технологии в Смолян. Преди катастрофата бил на последния изпит на шофьорски курс. Според запознати е карал с висока скорост.

Той и приятелката му се разминали само с леки наранявания, няма опасност за живота им. Асен е със сътресение на мозъка и порезна рана на челото, а гаджето му с порезни рани в областта на лицето. Те са приети в болницата за наблюдение.

Това е втората жестока катастрофа на младеж в рамките на седмица в Смолян. За операция от неврохирург в Пловдив е транспортиран тежко пострадалият 20-годишен Алкан Челеби, който се заби с "Ауди А4" в два паркирани автомобила и метален стълб с указателна табела. Той карал с около 150 км/ч в прав участък между кварталите "Райково" и "Устово".

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони