Реформаторският блок ще бори "червените крепости" на местния вот

Реформаторският блок се е прицелил във властта на градовете, управлявани традиционно от БСП. "Превземане на "червените крепости" е една от целите ни. Това обаче може да стане само с единни десни обединения. Разговорите в тази посока с ГЕРБ обаче засега са трудни", обяви във вторник във Велико Търново съпредседателят на РБ Радан Кънев.

Той заяви, че ще издигнат свои кандидати във всяка община, като стремежът за кметския вот наесен е поне балотаж. "Каква ще е формацията - дали Реформаторски блок или Реформаторите плюс още десни партии, ще решим по места. Избираме най-силните личности. Знаем, че нямаме структурите и бюджетите на ГЕРБ, БСП и ДПС", каза Радан Кънев.

Според него Изборният кодекс няма да бъде променян и правилата за гласуване ще останат същите. Той подчерта, че прагът за преференциално гласуване и ниското ниво при избираемост на кметовете на малките населени места трябва да се запазят.

"Референдум за задължително гласуване ще има. Техническата подготовка за допитването ще стане до края на юли, за да може да се проведе съвместно с местните избори", подчерта Кънев.

Той коментира, че въвеждането на немската система за заетост е една от планираните от Реформаторския блок промени в сферата на трудовия пазар. "Основните опорни точки са гъвкавост, почасово ангажиране, по-широко приложение на програмите за временна заетост и надомна работа. Всеки, който иска да полага труд, ще може да го прави", разясни Радан Кънев.

По думите му едва след реформа на този сектор ще може да се говори за индустриализация на страната.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини