ДПС за случая с КТБ: Вложителите с преференциални лихви да са публични

"Парламентарната група на ДПС взе решение да възложи на членовете ни във временната анкетна комисия за КТБ в Народното събрание да актуализират идеята ни да отпадне банковата тайна за всички публични фигури, собствено за тези 1000 вложители, които са били с договори за преференциални лихви, за да могат да се възползват от средствата по линия на ФГВБ на българските граждани". Това заяви лидерът на ДПС Лютви Местан на пресконференция, съобщи БГНЕС.

"Тези 1000 имена следва незабавно да станат публичен факт. Българското общество трябва да знае цялата истина за консултантските договори дали между публични личности и банката, били те и членове на семейството им. Да се инициират промени в закона, за да може час по-скоро да се разбере кои са тези 1000 души с преференциални лихви трансформирани в нормални, за да могат да си получат по ФГВБ поне по 100 000 евро", добави Местан.

„Чии имена, на кои политици, от кои политически сили биха изскочили от този списък, това е въпрос, по който българското общество трябва да узнае цялата истина”, уточни лидерът на ДПС.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини